idei amenajare

Idei amenajare baie

6 îmbunătățiri atemporale pentru baie pe care nu le vei regreta

Baia este un punct fierbinte atunci când vine vorba de renovarea și redecorarea locuinței. Există atât de multe modalități de a vă infrumuseta designul băii, de la podele încălzite până la faianta decorativa atrăgătoare, încât poate fi dificil să decideți pe care să le alegeti. Dar ce este cel mai important? Sa investiti intelept, astfel incat, dincolo de urmarirea unui trend, noua amenajare sa reziste testului timpului. Pentru a vă ajuta in acest sens, designerii de interior își împărtășesc sfaturile cu privire la cele mai înțelepte modalități de a investi atunci când vine vorba de renovarea băii.

1. Dus walk-in

Peretele de duș conferă spațiu generos pentru a ne simți neîngrădiți ori de câte ori folosim cabina de duș.

www.romstal.ro

Cabinele de duș pentru baie nu sunt noi pentru nimeni, dar stilurile și design-urile lor se schimba de la an la an. Tendințele actuale in materie de cabine de duș cu uși din sticlă sau „walk in” sunt încă prezente, dar designul ușilor și tehnicilor de placare pot varia.

În afară de asta, mozaicul nu se mai limiteaza doar la pereți, chiar podeaua insasi va deveni un element decorativ de mare interes. Ușile de duș din sticlă fără ramă preiau usor usor topul preferintelor, dar in acest an designerii ne ofera o noua abordare, aceasta fiind usile de sticla de tip vitrina.

2. Bai orientate spre natura

Design-ul interior cauta tot mai mult aspectul natural si materialele inspirate din natura.

www.romstal.ro

Plantele sunt o modalitate excelentă de a aduce natura în baia dumneavoastra. Dincolo de aspectul estetic, in aceste vremuri in care sanatatea noastra este pusa in pericol, plantele pot purifica in mod natural aerul fara a mai achizitiona dispozitive costisitoare.

Indiferent dacă alegeți un aspect cu accente vegetale,industrial sau doar un lemn de stejar, veți avea un interior orientat spre natură si care va oferi senzatia de liniste si relaxare de care aveti nevoie dupa o zi solicitanta.

Modelul simplu are un efect estetic maxim, surprinzand prin eleganta si functionalitate

www.romstal.ro

2020 este în esență pentru iubitorii de natură care caută medii pline de viata.

O modalitate rapidă de a amenaja o baie integrată în natură este să încolțească în ea putina viata data de plantele de interior. Decorează-ți baia cu vopsele ecologice în tonuri naturale precum verdele intens al frunzelor, culori neutre sauculorile calde de ocru sau roșu. Albul delicat alnorilor și albastrul-ciel vor oferi toate senzația de lumină și spațiu găsite în natură.

Design-ul interior cauta tot mai mult aspectul natural si materialele inspirate din natura

Indiferent dacă alegeți un aspect cu accente vegetale,industrial sau doar un lemn de stejar, veți avea un interior orientat spre natură si care va oferi senzatia de liniste si relaxare de care aveti nevoie dupa o zi solicitanta.

3. Influente Art-Deco

Gresia si faianta sunt elementele din casa noastra care dau un plus de personalitate acesteia, iar alegerea oportuna a lor poate face diferenta in spatiul interior.

www.romstal.ro

Exista o ascensiune uriașă spre interiorele inspirate Art Déco și acest trend va continua să se mentina in tendinte si anii urmatori. Pentru a aduce acest stil în baia dvs., începeți cu o vopsea colorată sau gresie si fainata in nuante retro.

Lasati-va inspirati de culorile, formele și modelele retro.

www.romstal.ro

Culorile pastelate precum roz, albastru, citron și chiar verde avocado au revenit in forta. Acest lucru este complet inspirat din anii 1920, unde aceste nuanțe puteau fi gasite in casele si chiar in tinutele din acele vremuri.

4. Cada free-standing

Cada cu picior a fost dintotdeauna iar acum este cu atat mai mult semnul unui rafinament intalnit la oameni deosebiti, care stiu sa traiasca frumos si decent.

www.romstal.ro

Cada separată sau free standing a fost printre cele mai căutate modele anul trecut și va rămâne la modă și anul acesta. Formele sale creative variază de la tradiționalul inspirat la imaginativul modern, texturile, materialele și expresiile acesteia fiind bogate și diverse. Un lucru este evident - fiecare material din care este construită cada free standing, invită la relaxare, plăcerea simțurilor și încântare estetică.

5. Chit colorant pentru gresie si faianta

Flexibil, rezistent la decolorare si actiunea apei.

www.romstal.ro

O tendință care face apel la vânătorii de stil interior este chitul colorat. De ce? Culorile intense sunt energizante, ne fac fericiți și bucuroși. Și ce modalitate mai bună si mai facila de a aduce acest lucru în baie decât cu un chit viu colorat?

Atunci când placati cu faianță camera de baie, in loc să alegeți clasicul chit gri sau alb, gândiți-vă la o culoare mai îndrăzneață pentru a atrage privirea asupra designului plăcilor dumneavoastra.

6. Culori nude

Va recomandam sa le puneti in valoare cu lumina calda si benzi led.

www.romstal.ro

Culorile nude raman la mare cautare în 2020, dar cu un aspect strălucitor. Aspectul elegant de care da dovada aceasta culoare, impreuna cu un material natural cum ar fi travertinul sau lemnul, va face din baia ta un loc plin de caldura.