ROCA

ROCA

O ISTORIE BOGATĂ

ROCA și-a început activitatea în anul 1917 la fabrica sa din Gava, oraș situat în apropierea Barcelonei, producând calorifere din fontă pentru încălzirea locuinței și, ulterior, și-au extins portofoliul cu producția de boilere. În anul 1929 Roca a intrat pe piața spațiilor de baie prin producerea căzilor de baie, iar din anul 1936 a început să producă obiecte sanitare din porțelan. Compania are o colecție vastă de premii pentru design, tehnologie și inovație. În anul 2020 ROCA a primit premiul Best în Show pentru noua colecție de lavoare Horizon, proiectată de arhitectul João Armentano. În anul 2019 au obținut 6 premii, cel mai notabil fiind premiul pentru Cel Mai Bun Brand de Produse Sanitare din cadrul galei BKU AWARDS 2019.

INOVAŢIE

Inovația face parte din ROCA, iar una dintre premisele sale este convingerea că inovația tehnologică constituie un element esențial pentru realizarea dezvoltării progresive și a perfecționării permanente în orice activitate. Din acest motiv, compania folosește tehnologie de ultimă generație în fiecare fază a procesului de producție. Departamentele sale de cercetare-dezvoltare analizează nevoile și preferințele societății pentru a adapta produsele companiei la noile condiții de piață, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor. Fineceramic® este rezultatul cercetării continue asupra materialelor utilizate de ROCA și reprezintă o nouă generație de material solid compact. Ceramica este materialul ideal pentru spațiul băii datorită proprietăților sale igienice de neegalat, versatilității acesteia și datorită întreținerii ușoare. Noua formulă extraordinară a acestui material sanitar, permite dezvoltarea unor modele unice, cu pereți subțiri și bine conturați, de numai 5 mm grosime, făcându-le mai rezistente și mai ușoare, decât cele create din ceramica tradițională. De asemenea, pasiunea pentru inovație și angajamentul față de mediul înconjurător a condus ROCA la dezvoltarea unor soluții pentru economisirea apei și a energiei. Un exemplu îl reprezintă bateriile de lavoar Cold Start, cu un mecanism care permite deschiderea bateriei direct cu apă rece. Deschiderea manetei spre dreapta este blocată, motiv pentru care apa curge rece din poziția de deschidere față. Prin rotirea manetei în partea stangă se obține treptat apă caldă. Acest mod de funcționare permite economisirea apei calde și, implicit, reducerea consumului de energie, împiedicând activarea inutilă a centralei și reducând emisiile de CO2 în atmosferă.

Ohtake - Linii organice și un design atemporal.

Renumitul arhitect brazilian, Ruy Ohtake, a proiectat o colecție de lavoare care surprinde perfect esența Fineceramic®: estetică și rezistență. Inspirate de una dintre cele mai fascinante forme din natură, oul, lavoarele Ohtake reproduc diferite secțiuni ale cojii acestuia. Pe lângă smalțul tradițional alb lucios, aceste lavoare sunt disponibile și în finisaje mate, care includ nuanțele: Alb, Bej, Pearl, Coffee și Onyx.

Inspira - elemente perfect armonizate

Datorita simplității formelor sale și opțiunilor sale multiple de configurare, Inspira se poate adapta oricărui stil. Aceasta colecție ne încântă cu trei linii de design – Rotund, Soft (cu unghiuri rotunjite) și Pătrat care pot fi combinate pentru un decor îndrăzneț sau alăturate, în funcție de linie, pentru un rezultat armonios. Aceste lavoare cu ventile ceramice, bine integrate în porțelan, pot fi combinate cu WC-uri și bideuri suspendate sau pe pardoseală, cu design și culori asemănătoare(alb lucios, alb mat, bej, pearl, coffee, onyx).

ROCA strălucește CU NOUL SMART SHOWER

Un dus ne poate înviora de minune dimineața sau ne poate relaxa după o zi obositoare la birou. Smart Shower de la Roca este un duș inteligent, cu un design ultrafin și ergonomic, cu senzori capacitivi care se aprind pentru o utilizare ușoară și intuitivă. Acesta permite reglarea precisă a temperaturii, a debitului și a duzelor de apă, atât prin intermediul panoului de control, cât și prin aplicația pentru dispozitive mobile, care permite și activarea de la distanță a funcțiilor. Profiluri personalizate, auto-curățare și dezinfectare, modul pentru copii și o opțiune practică de pauză, pentru a evita consumul inutil de apă, încurajând astfel o utilizare responsabilă a acestei resurse. Smart Shower este un detaliu care face diferența în orice design de baie.

Insignia si Naia: un plus de eleganță în fiecare colț al spațiului de baie

Crearea unui ambient deosebit in baie implică alegerea unor piese unice, precum bateriile de lavoar Insignia sau Naia, cu un impact vizual deosebit. În nuanțe precum Titanium Black, Rose Gold și Brushed Black Titanium, produsele fabricate cu înveliș Everlux, exclusiv Roca, permit utilizatorilor să creeze spații extraordinare, cu multă personalitate. Datorită combinației de gaze nobile și metale grele, acest strat foarte fin își păstrează în timp culoarea intactă, lucioasă sau satinată. În plus, are un tratament anticoroziv și anticalcar, care face produsele extrem de rezistente la zgârieturi și agenți de curățare. Designul elegant și modern al articolelor Insignia și Naia l-a făcut deja o alegere populară, auriul roze adăugând o culoare subtilă și șic, în timp ce negrul titan adaugă o notă de rafinament.

„ROCA asigură tot ce este necesar pentru dotarea băii”

Romstal, în parteneriat cu ROCA, oferă un concept de design interior integral care transformă baia într-un spațiu dedicat plăcerii simțurilor. La Romstal vei admira toate produsele ROCA de care are nevoie o baie, inclusiv lavoare, mobilier, baterii, accesorii, căzi de baie, căzi de duș, spații de duș, spa-uri, toalete, sisteme de instalare și placi ceramice pentru interior și exterior. Depinde numai de tine, ca arhitect, să adaptezi conceptele de baie ROCA si Armani by ROCA, expresii ale simplității elegante și ale armoniei totale, la spațiul pus la dispoziție de clientul tău.